Vad är ReadMeet?

ReadMeet är ett informellt och kostnadsfritt möte för alla i skolan som arbetar med elever och läsning.

Inspirera och låt dig inspireras!

Readmeet är en sorts ”knytkonferens”, där alla som vill bidra till konferensinnehållet tar med sig sina egna tankar och erfarenheter. Konferensen har alltså inget färdigt program eller inhyrda talare. Den som vill dela med sig anmäler sig som talare, medan den som nöjer sig med att lyssna och låta sig inspireras anmäler sig som åhörare. Upplägget följer TeachMeets beprövade koncept med fokus på korta presentationer och nätverkande i en trevlig miljö.

Vad kan jag prata om?

Det övergripande temat för ReadMeet är elevers läsning. Inom ramarna för detta vidsträckta område är det fritt fram att tala om allt från elevers tidiga läsinlärning till boksamtal med vuxenstuderande. Har ni börjat jobba med ASL på din skola? Bloggar dina elever om sina läsupplevelser? Har ni flyttat ut skolbiblioteket i naturen? Vad du än väljer att tala om kan du finna stöd i dessa frågor:

  • VAD har vi gjort?
  • VEM medverkade?
  • HUR gjorde vi?
  • VARFÖR?
  • VILKA RÅD vill vi ge andra?

I vilken form du väljer att berätta är upp till dig. Du kan prata fritt ur hjärtat, ta stöd i en powerpoint-presentation, sjunga, steppa eller joddla – det viktiga är att du delar med dig.

Mikropresentationer

ReadMeet är en intensiv mötesform och presentationerna haglar tätt. Som talare kan du välja att hålla en 2 eller 7 minuter lång presentation. 2 minuter räcker för att ge ett kort tips, till exempel på en bra bok eller webbresurs. Vill du berätta om ett projekt, ett pedagogiskt arbetssätt eller en konkret verksamhet väljer du istället 7 minuter. När tiden är ute avbryts du (på ett trevligt sätt) och nästa talare lottas fram och intar podiet.

ReadEat

ReadMeet är mer än bara korta presentationer. Det handlar lika mycket om det sociala runtomkring. Vi både inleder och avslutar med mingel och efter ReadMeet fortsätter de som vill diskussionen på restaurangen Sultan Palace. Du betalar själv det du äter och dricker. Ta chansen att nätverka med andra likasinnade under trevliga former!

När?

Den 12 september, kl 16-18.
Mingel med tilltugg kl 15.30-16 & 18-18.30.

Var?

Pauli gymnasium‎, Kommendörsgatan (ingång B:1), Zablockisalen (4 vån)

Annonser